nieuws

Voor het seizoen (2022-2023) heb ik gekozen voor één onderwerp per les. Om er een paar te noemen: eigenwaarde; kracht en souplesse; voorjaarsmoeheid; anti-stress;  innerlijke wijsheid; meer energie; een mooie huid.

Rond een les worden een aantal oefeningen, die direct met het onderwerp te maken hebben, geoefend en besproken. De onderwerpen zijn heerlijk verschillend en vormen toch een eenheid.

Het gekozen onderwerp wordt kort besproken. De anatomie ervan ook. Dat geeft een verdieping die ik als heel bijzonder ervaar.  De onderwerpen zijn verrassend divers, niet zo vreemd als je bedenkt dat yoga het totaal van het lichaam en geest omvat.

Oktober 2023
Een onderwerp per les was een schot in de roos. Het heeft veel inzicht, verdieping en helderheid gebracht. Heel bijzonder ook om een les aan een onderwerp te wijden om dan steeds weer te voelen en te ervaren hoe volledig yoga is. Er is niet een spiergroep die je apart van de ander kunt bewegen (wel benoemen). Alles in het lichaam heeft een connectie met elkaar. Dat begint al bij de spieren: alle kringspieren; alle schuine- dwarse en rechte spieren, alle diagonale spiervezels zijn met elkander verbonden. En een connectie met hun buren: zenuwvezels, bindweefsel, pezen, kraakbeen en botweefsel….noem maar op.
Ook dit seizoen heb ik weer gekozen voor dezelfde lesopbouw.
Afgelopen week was het onderwerp; AANDACHT.
Bijzonder omdat het zoveel omvat. Aandacht, waarneming, liefde, loslaten, toestaan.
Er valt over yoga nog zoveel te vertellen, te ervaren en te voelen.

Tot ziens.
Marijke Ludwig